Nybörjarutbildning/GRÖNT KORT

Välkommen till golfen och världens roligaste spel. Här på Borås GK hjälper vi dig med din nybörjarutbildning och med målet att ta GRÖNT KORT. Du lär dig fort grunderna och har kul tillsammans med nya golfvänner.

Praktik:
I vår nybörjar-/Introduktionskurs (helg) ingår praktisk träning under 2 dagar, sammanlagt 8 timmar.  Vi tränar 4 timmar per dag mellan kl. 09-14 med lunchpaus ca 1 h. (Ta med dig egen mat/fika eller ät gärna i vår fina restaurang i klubbhuset). Efter avslutad nybörjar-/intensivkurs har du alla baskunskaper för att börja spela på banan och klara Grönt kort.

Vi samlas en stund innan så att vi kan köra igång med kursen kl 09.00

OBS! Det finns även möjlighet att gå kursen privat och lägga upp utbildningen i den takt och med tider som man väljer själv. Kontakta då någon av våra tränare så hjälper dem dig vidare.

 

Teori:
Utbildningen innefattar också en teoretisk del för att säkerställa en grundläggande nivå av säkerhet på banan, regler och ”golfvett”. Den teoretiska delen består av självstudier via Svenska Golfförbundets utbildningsportal:

https://borjaspela.golf.se/#kom-igang

Där följer du stegen i bilden nedan för att komma igång. När du registrerar dig så får du också ditt ”GOLF-ID” som du sedan efter avslutad kurs och klarat GRÖNT KORT kan använda för att boka tider på banan och registrera ditt HCP.

Observera att du måste vara medlem i en golfklubb för att få spela på de flesta golfklubbarna.

Spel:
Under och efter utbildningen är det viktigt att du kommer ut och får spela på banan. Vi erbjuder därför alla som går kurs hos oss fritt spel på Teknikbanan i upp till och med 4 veckor efter avslutad kurs. När du klarar 9 hål på Teknikbanan på 45 slag är du redo att gå fadderrundor på riktiga golfbanan. Du behöver spela 9 hål på motsvarande handicap 54 för att klara spelprovet för Grönt kort.

Medlemskap:
Om du fattar tycke för golfen och väljer att bli medlem hos oss så erbjuder vi ett rabatterat medlemskap första året när du tecknar dig för vårt Bronsmedlemskap, dvs 4380 kr (läs mer om våra medlemskap på hemsidan) 

Anmälan:
Du anmäler dig genom att fylla i intresseanmälan i formuläret nedan eller direkt via länken på proplanner.

Viktigt att du fyller i alla fälten, samt väljer i rulllistan det kursdatum du vill gå kursen.
Efter inskickad intresseanmälan så återkomma vi med bekräftelse att du får plats i kursen samt betalningsinformation. Kursavgiften betalas uppe i Klubbhuset/receptionen. Obs! Kursavgiften ska betalas innan kursen startar. 

Pris: 
Kostnaden för kursen är 1995 kr. Då ingår all den praktiska träningen under kursen, bollar samt lån av utrustning under kurstillfällena om du inte har egen. Under kursen får du också möjlighet att köpa kort till rangen för medlemspris så att du kan träna själv på egen hand under och efter kurstillfällena.

Friskvårdsbidrag:
Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till lektioner och kurser från och med 2018. 

Kontaktinformation:
Om du har några frågor om nybörjar-/introduktionskursen eller Grönt kort kontakta i första hand vår Head Pro Raimo Sjöberg
pro@borasgolfklubb.se

Kurser: 

Datum Tid PRO Plaster Kvar länk till anmälan