Kommande kurser

Älskar du golf, precis som jag gör?

Drömmer du kanske om en ren bollträff varje gång eller önskar att golf var mer skonsamt så att du slapp smärta
i t.ex. ryggen? Eller kanske vill du bara utveckla din golf lite mer och bli lite bättre än vad du är idag och få
mer förståelse för golfrörelsen?

Balance Golf kurs - steg 1

I våra 7-veckorskurser här på Borås GK hjälper jag dig till en mer skonsam, effektiv och kraftfull svingrörelse.
Jag hjälper dig att hitta ditt recept för att få en ren bollträff, varje gång!
Jag tror inte på tur, jag tror på att du kan hitta din unika svingrörelse och kommer engagerat att hjälpa dig
tills du når detta!

MER INFORMATION OM KURSEN:

Under kursens gång kommer du att få en genomgång av golfsvingens rörelse, från topp till tå.
Kursen inleds och avslutas med en individuell filmning av din rörelse, bollflykt, slaglängd, bollträff och rakhet.
Varför? Jo, jag vill att du ska kunna mäta din utveckling med Balance Golf.

Mellan dessa mätningar är varje träningstillfälle upplagt med 60-75 min svingträning.
Kursen består av ca 1.5 timmes träning/vecka i sammanlagt 7 veckor.

Max antal deltagare är 6 personer/grupp.

Mvh Raimo

ANMÄLAN: Gör du som vanligt till kansliet.

PRIS: 1695 kr/person

Nästa kursstart börjar den 15 april.
Tider: 12.30-14.00 (varje tillfälle onsdagar)

Nedan ser ni innehåll i respektive tillfälle:

Tillfälle 1-Individuell filmning och vad är ren bollträff!?

Filmning av kroppens rörelsefrihet, rakhet och bollträff. Genomgång av veckorna och ditt mål med dessa 7 veckor. Hur får du en ren bollträff? Vad krävs för att du ska kunna repetera en ren bollträff? Vad är en skonsam svingrörelse? Hur kan du göra detta möjligt i din sving? Det är några av de frågor som vi vill ge dig svar på.
Vid detta tillfälle filmar vi din sving och lär oss förstå vad ren bollträff är.
(Medtag en klubba som du kommer att ha i din individuella mätning, t.ex. J-7.)

Tillfälle 2

Vid detta tillfälle lär vi oss vad central balans är och vad fotledens betydelse har för att kunna svinga till visionen.

Tillfälle 3

Vid detta tillfälle går vi igenom knäledens betydelse i svingen och hur vi startar svingrörelsen med en kroppsrotation.

Tillfälle 4

Vid detta tillfälle fokuserar vi på handled och armbågsled och hur vi överför kraften från kroppen till klubban.

Tillfälle 5

Vid detta tillfälle handlar det om hur vi uppnår topphastighet och att klubbladet ska komma rätt in i bollen.
(Vi lär oss också förstå hur vi gör med utslagen för att få det gå rakt och långt.)

Tillfälle 6

Vid detta tillfälle videofilmar vi, analyserar och och ger individuell feedback vad vi ska jobba vidare på

Tillfälle 7-Individuell mätning

Vi avslutar med en sammanfattning av kursen och samma filmning som vid tillfälle 1 så att du får se din utveckling på 7 veckor!
(Medtag samma klubba som du hade vid första tillfället.)