LETAS

2016 år upplaga av Borås Ladies Open över. Josephine Jansson stod som vinnare på totalt -6 i tuffa förhållanden med mycket vind.

Det är andra året vi arrangerar Borås Ladies Open och även i år blev tävlingen en succé. Många av spelarna har hört av sig till mig och

berömmer tävlingen, arrangemanget och allt runt omkring. Flertalet av de tjejer som inte spelade förra året valde att komma hit i år tack

vare positiva ord från fjolårets spelare.Jag vill passa på att tacka samtlig personal som gjort ett fantastiskt jobb inför och under tävlingen. Alla delar som kansli, kiosk och banarbetare

har ställt upp och gjort betydligt mer än jag någonsin kunde förvänta mig. Det är en utmaning för oss att med små resurser presentera en

bana i absolut toppklass, en utmaning som vi återigen klarat galant. En extra stor eloge till alla grabbar som jobbat med banan.

Ett stort tack till samtliga funktionärer som inte bara ställt upp tidiga morgnar och sena kvällar utan även gjort det med stor glädje och en väldigt

hög servicegrad. Många av spelarna, svenska som utländska, har muntligt och skriftligt sagt hur väl de blivit bemötta och lämnat kommentarer som: ”Vilken underbar klubbkänsla ni har på Borås Golfklubb”.

Så tack igen för att ni gör detta möjligt och för att ni är de bästa av ambassadörer för Borås Golfklubb.

 Maria Blomqvist

 

 

"Greenerna rullar bra, drygt 10 på stimpen vilket många spelare har fått erfara."

Jimmy Lilja, Nordea Tour

"Thanks to Nordea Tour, LET Access and all the volunteers this week at Boras Ladies Open Great golf course and look forward to 2017 already."

Stacey Tate

"Nice course GC Boras, thank you Nordea Tour, LET Access, for inviting me to this wonderful tournament"

Pia Babnik

 

 

 

LETAS

Borås Ladies Open, mer än bara en tävling!

Borås Ladies Open återvänder till Borås Golfklubb och spelas den 17-19 juni. 
Tävlingen är en del av Ladies European Tour Access Series (LETAS) och ingår även som en deltävling på Nordea Tour.
Veckan kommer att bli en uppvisning med tjejer från hela världen, där ni kan uppleva fantastiskt bra golf! Det är en intensiv vecka för tjejerna med inspel, Pro-Am och 3 tävlingsdagar. På söndag står det klart vem som tar hem titeln i den andra upplagan av Borås Ladies Open.

För Borås Golfklubbs del innebär Borås Ladies Open att vi får en möjlighet att berätta för Boråsare, Sverige och näringslivet om arbetet med klubbens utveckling. Vi är en klubb som ständigt jobbar med förbättring och är stolta att kunna arrangera ett evenemang av den här storleken som ett led i vår utveckling. 
Det är givetvis extra kul att visa upp vår fina Norra Bana för spelare och publik.

Så här ser veckan ut på Borås Golfklubb.

Onsdag 15/6: Officiell inspelsdag för tjejerna
Torsdag 16/6: Pro-Am dag med en start kl 08:00 och en kl 13:30
45 proffs och 135 företagare/golfare/amatörer
Olika aktiviteter kring och på banan.

Tävlingen 17-19 juni.
120 startande tjejer från hela världen. Samtliga spelar fredag och lördag. De 30 bästa + delningar går vidare till finalronden på söndagen.

Fredag 17/6: Första speldag, första start kl 08:00, alla startar från hål 1.
Lördag 18/6: Andra speldag, första start kl 08:00, alla startat från hål 1.
Söndag 19/6: Finaldag, första start kl 08:00, alla startar från hål 1. Prisutdelning direkt efter avslutad rond.

Säg hej till någon du inte känner!

Ett hej öppnar dörrar till många nya världar! Borås golfklubb har ca 2300 medlemmar, och under Borås Ladies Open har du möjlighet att träffa nya människor, känna stämningen som golfarna upplever och insupa kulturen kring golfen som sport. Så ta chansen och kom ut och titta på fin golf, träffa nya vänner och upplev något nytt!

Välkommen!