Rapport från college - Julia Johansson

Hej alla golfsugna,

Jag heter Julia och många kanske känner igen mig från receptionen där jag jobbar extra på somrarna. Just nu är jag i Kalifornien där jag pluggar på college och spelar golf. Jag går mitt tredje år på college i Los Angeles på division I skolan California State University Northridge.

Vanligtvis tränar vi 20 timmar måndag-fredag med laget, men just nu ser det lite annorlunda ut pga covid. Det blir mycket egen träning och bara 3–4 dagar som vi tränar tillsammans som lag. Golfförbundet för Södra Kalifornien har haft alla närspels områden stängda, och därmed har det blivit otroligt mycket spel på banan istället. Men precis som i Sverige har golfen fått ett uppsving så det är helt fullt på banorna och det blir många tidiga morgnar och sena kvällar för att få starttider. Nu har banorna succesivt börja öppna putt- och chipgreener, och även Los Angeles County har beslutat att öppna gym så vi får äntligen fysträna igen. Skolan är fortsatt online och lyckligtvis är bara 1 av 6 kurser på bestämd tid, resten kan jag göra när som vilket gör att jag kan planera min tid precis som jag vill. Såhär ser min typiska vecka ut just nu:

Lektion 14-15:15

Egen träning innan eller efter lektion

Morgonträning 07:00 (oftast spel på banan eller kval till tävling)

14:00 fys

Lektion 14-15:15

Egen träning innan eller efter lektion

Morgonträning 07:00 (oftast spel på banan eller kval till tävling)

14:00 fys

Covid test

14:00 träning (oftast spel på banan eller kval till tävling)

Egen träning

Vi har spelat några tävlingar under vårterminen. Första tävlingen var i ett blåsigt Las Vegas där jag slutade på en delad 11:e plats individuellt efter rundorna 78-78-76. Andra tävlingen var en match mot CSU Bakersfield på en av våra hemmabanor Rustic Canyon där både laget och jag vann. Tredje tävlingen var i Fresno på Copper River Country Club där jag låg delad 28 efter första dagens 74–74 men tappade tyvärr efter en tuff andra dag till delad 55 efter en score på 82. Tävlingen i Fresno var väldigt utmanade då toppskolorna Stanford och University of Southern California var där och spelade. Sista lagtävlingen var Conference vilket är den stora tävlingen när det verkligen gäller. Vi spelar i Big West Conference och laget slutade på en 8:e plats och individuellt kom jag 16:e efter 76, 69 och 76 slag.

Om ni vill fortsätta följa mitt liv så heter jag @juliajohanssonn på Instagram och min coach lägger ofta upp vad vi gör på @csunwgolf. Vi har även hemsida för golflaget och den hittar ni här https://gomatadors.com/sports/womens-golf

Hoppas ni fått en liten inblick i mitt liv så ser jag fram emot att ses snart ute på klubben i sommar!

Hälsningar från soliga LA,

Julia Johansson