Klubbmatch Borås GK - Herrljunga GK

Klubbmatch mellan Borås GK och Herrljunga GK – 2016-09-10

Lite historia

Jag, Lars Åslund, fick en fråga eller kanske var det utmaning av Rickard Larsson PRO på Herrljunga GK (tidigare vid Borås GK) och Ann-Sofie Rundberg (då ordförande i Herrljunga GK) under en golfresa till Spanien våren 2013, som löd;

- ”Vi utmanar Borås GK på matchspel”.

Jag tog ”bollen” och kontrollerade med vår klubb om det var ok, vilket det var. 2013-2015 var vi tolv personer från respektive klubb.

Vi spelade 9 hål GS Match på fm. och sedan 18 hål Singel Match på em.

1 poäng per match. Match vinns (1 p), förloras (0 p) eller delas (1/2 p per lag) - jämför med hur man gör i Ryder cup och Solheim cup.

Vi började med en match hösten 2013 på Herrljunga GK. Vi spelade sedan på Borås GK 2014 och var tillbaka på Herrljunga GK 2015. Vi vann 2013 och 2014. Herrljunga GK vann förra året (2015).

2016

I år utökade vi till sexton (16) spelare per klubb och vi spelade 9 hål Fyrboll Bäst Boll (4BB) match på södra och sedan 18 hål Singel på norra. Klubbmatchen spelades lördagen den 10 september på Borås GK.

Borås GK vann årets match och tog därmed tillbaka vandringspriset.

Nästa år går matchen på Herrljunga GK.

Ett stort tack till alla som var med och spelade matchen men även till Maria B, Anette S och Åse K för bra stöd.

Lars Åslund