Info från Klubbchefen V41

Hej!

Det underbara höstvädret fortsätter och banorna är ännu välbesökta. Banorna och greenerna är riktigt fina även om det inte växer lika mycket längre. Att laga nedslagsmärken är alltid otroligt viktigt, men nu när växtligheten minskar är det ännu viktigare. Jag förstår att det kan vara svårare att se märken när det ligger löv på greenerna men bara denna vecka är greenerna fullkomligt bombarderade med olagade märken. Dessa olagade märken kommer vi se spår av och de kommer påverka kvaliteten på greenerna i början av nästa säsong. Så snälla laga ditt och gärna andras nedslagsmärken. Bortsett från nedslagsmärken så ser greenerna bra och välmående ut inför vintervilan.

Även om det är varmt på dagen är det kallt på nätterna vilket gör att det är risk för frost. Som vanligt är det oerhört viktigt att inte beträda greenerna när det är frost. Vi stänger av banan och ingen får gå ut och spela innan vi öppnar upp. Det är endast start från tee 1 på båda banor som gäller när det varit avstängt för frost. Vi ber er att respektera detta!

Än så länge är banorna torra och fina. Om vädret ändras och det kommer mycket regn kommer vi då att besluta hur vi gör med bilkörning på banan. När vi tar beslut om att inte tillåta golfbilar gör vi det av två anledningar. Den ena är säkerheten för de som kör och den andra för att banorna inte skall skadas.

Inom 2 veckor, beroende på väder kommer vi sätta ut vintertees på korthålen. Som jag nämnt innan så växer det marginellt nu och för att spara våra tees kommer det mattor inom kort.

Jag vill återigen påminna dig som hade medlemslån på 8000kr eller 6000kr och ännu inte har köpt ut din extra spelrätter att sista datum för utköp är 31/12-2016. Det betyder att från och med den 1/1-2017 finns inte den möjligheten längre. I samband med att du köper ut din extra spelrätt (för antingen 500kr eller 2500kr, beroende på storlek på medlemslån) skall den kopplas till ett medlemskap. Köper du ut din spelrätt utan att ha en köpare betyder det att du förutom fakturan för den extra spelrätten får en faktura på ett vilande medlemskap. Jag som medlem kan ha en spelrätt med ett aktivt medlemskap samt ytterligare en spelrätt med ett vilande medlemskap, båda kopplade till mig. Har du frågor kring köp av extra spelrätter, försäljning m.m. hör av dig till kansliet så förklarar vi.

För att vi skall nå ut till så många som möjligt är det viktigt att du som medlem meddelar oss om du byter mailadress eller flyttar. Har vi inte rätt adress i våra system kommer du inte heller att få Svensk Golf skickad till dig. Kontakta kansliet för att ändra dina uppgifter.

Öppetider V41
Kansliet Måndag - Fredag 8 - 15 Lördag - Söndag 10 - 13