Banchefen om vår Banstatus

Hej

Nu är semestern slut för oss på banan och det är full rulle här ute med allt möjligt.

Banorna har klarat sig väldigt bra under allt speltryck samt värmen som varit i sommar. Vi hade lite strul med vår bevattningsanläggning pga åska men våra greener klarade sig länge utan vatten, även när det var som varmast i Juli. Vad beror det på? Jo, att vi har greener som mår väldigt bra just nu, framförallt för att rötterna är så fina. Det i sin tur beror på att vi hålpipluftade i våras. Vi har en liknande insats planerad till v34 (med start måndag 22:e).
Här kommer lite information kring just hålpipluftning:

Varför hålpiplufta? 

För att få bort organiskt material som byggs på under säsongen, vilken i sin tur hjälper rötterna krypa ner ännu mer. Rötterna är som mest aktiva på hösten och våren. .

Varför hålpiplufta i Augusti?

I Augusti månad har vi fortfarande mycket tillväxt. Tanken är då att greenerna skall läka ihop ganska fort, så att vi har bra greener hela hösten och säsongen ut helt enkelt.

Hur går det till?

Det tar tid att piplufta, och vi kommer att jobba långa dager för att se till att det går så fort som möjligt. Det är många moment med luftning, städning, bortkörning av material, vältning, dressning, stödså, borsta ner sanden och sedan vältning igen. Om allting flytta på och om vädret är på vår sida tar det två dager.

När blir greenerna bra igen? 

Vi kommer inte kunna klippa greenerna de närmsta dagarna efter pipluftningen. Så fort vi är igång med klippningen mm igen så kommer det gå fort. Vi räknar med att det tar ungefär en vecka för att greenerna skall vara bra igen. 

Hälsningar Kevin

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Balance Golf Camp 2022-05-18
Resultat Fyrkampen Damer 2022-05-12
Protokoll från Senior OPAL's senaste möte 2022-05-12
Matchcuper 2022-05-09
Gröna Fingrar 2022-05-04