Banchefens information

 

Uppdaterad 22/3 

Hej nu är våren i antågande, vi har börjat förbereda bannorna och vältar FW o TEE när frosten har släppt på dagarna. Vi har fina dagar nu men lite lömska när det blir -10 på nätterna då gräset sätter fart på dagarna o börjar fylla på med vätska så  finns en risk för att cellerna kan kan sprängas o då dör plantan. Vi kommer o försöka börja klippa ytorna i veckan. även gödsla greener om det inte är för kallt. bevattningsanläggningen skall i gång i vecka också.

Mvh

Banchefen

 

 

 

Uppdaterad 24/10 2019

Nu har vi gjutit botten på vår nya övnings bunker, spänande vi kommer o börja torva bunker kanten i nästa vecka om vädret tillåter.

Banorna ser fina ut inför vintern vi har haft vissa angrep av snömögel men dom har inte blivit så stora 

Framöver kommer vi att börja lufta greener, teen och fairways 

Mvh

Leif

 

Uppdaterad 7/10 2019

Hej nu har vi haft några dagar med nattfrost o sista dagarna har det blivit tjäle i greenerna, men det har släppt vid ca 1100 .

En del undrar varför man inte kan gå ut o spela på frosten.
Det är så att när det fortfarande är vätska i gräset så tål det inte att gå på, då spränger man cellerna i gräset o det blir svart o vissnar ner.

Skulle man trampa på tillväxtpunkten (vilket man gör) så dör plantan.

Tillväxpunkten är den viktigaste delen på gräsplantan det är den vi skyddar när vi dressar.

Man kan bara klippa av ca en tredjedel i taget ,för att inte skada tillväxtpunkten alltså måste man dressa för att kunna sänka klipphöjden.

MVH

Leif