Hej!

Slutet av oktober och den mest frekventa frågan vi får just nu är hur länge banorna kommer vara öppna. I veckan har det varit väldigt fint höstväder med så gott som ingen nederbörd. Tittar vi på prognosen för helgen och nästa vecka ser det lite dystrare ut. Under lördagen säger prognosen att det skall regna hela dagen, dessutom väldigt mycket. Till veckan som kommer varnas det för minusgrader nattetid. Så för att svara på frågan när vi stänger blir svaret att det närmar sig. Så fort det tas ett beslut kommer vi informera om det via sociala medier samt hemsidan.

Kansliet kommer vara stängt i morgon lördag pga väderleksprognosen men öppet igen
på söndag kl 10-13.
Kiosken efter 9 hål på Norra är också den stängd lördag men söndag finns det varor för självservering. Från och med måndag kommer kiosken vara stängd för säsongen.

Tidsbokning gäller till och med söndag 27/10. Är banorna öppna nästa vecka är det bollränna som gäller. Sista dagen för att spela golf med bil är nu på söndag förutsatt att vi fått ok från bankillarna efter lördagens förmodade regn. Om banorna är öppna nästa vecka kommer det vara mattor på korthålen. Toaletterna på banorna kommer vara avstängda och bolltvättar plockas in. Vid frost är det som vanligt förbjudet att spela.
Då det varit mycket nederbörd och fukt kommer greenerna på Norra att luftas i början på nästa vecka.
Vi kommer även att blåsa ur vårt bevattningssystem så det inte fryser sönder vid minusgrader.
Förberedelser för vinterbanan på Södra är igång. Vår tanke är, att med någon dags mellanrum, öppna vinterbanan så snart ordinarie banor stängs.

Vecka 44 innebär höstlov för många. I kansliet kommer vi ha höstlovstider och garanterade öppettider är kl. 10-13 måndag till torsdag.

Arbetet med den nya övningsgreenen nere vid träningsområdet fortsätter och bunkern är nu gjuten. Sand och gräs skall till och vi räknar med att övningsområdet öppnar och är spelbart till våren.

På årsmötet den 28:e november röstar medlemmar på förslag kring bland annat medlemsformer och avgifter inför kommande säsong.
Önskar du ändra ditt medlemskap till 2020 behöver kansliet veta det innan den 10:e december.

Som en del av er kanske läst så kommer det ske vissa förändringar gällande tidningen Svensk Golf. Då tidningen övergår till en prenumererad tidskrift 2020 har Borås Golfklubb inlett ett samarbete med Svensk Golf. På detta vis får alla Borås Golfklubbs medlemmar ett specialpris (239 kr för hela 2020) där även Borås Golfklubb får ett bidrag på 40 kr per tecknad prenumeration. Detta bidrag är tänkt till klubbens juniorverksamhet. Du tecknar din prenumeration av Svensk Golf via vår klubbunika länk nedan: https://www.dintidning.se/SG7479

Med önskan om en trevlig helg!

Ps. Glöm inte att gilla oss på Facebook och vårt instagramkonto boras_gk

Mvh Maria
Klubbchef Borås Golfklubb