Hej!

18:e oktober och samtliga banor är öppna för spel. Det har varit en hel del nederbörd de senaste veckorna vilket gjort att banorna är något fuktiga. Än så länge får man köra golfbil, växlar vädret och det är risk för skador på förare och banan kommer vi ta bort möjligheten till att köra.
Växtligheten är just nu väldigt låg och skador som uppstår på banan under de närmsta veckorna kommer inte hinna återhämta sig i år om nuvarande väder håller i sig. Det betyder att vi inom kort kommer lägga mattor på par-3 hålen och vi vill uppmana alla extra mycket att leta ordentligt efter samt laga sina nedslagsmärken tack.
I mycket fukt trivs svampen som bäst, båda banornas greener har klarat sig bra, vi daggar och blåser bort löv från ytan så gott som dagligen för att hålla svampen borta.

Kommer det frostdagar är det absolut förbjudet att beträda banorna. Har du bokat tid så skjuter vi på hela startfältet, dvs du blir inte av med din tid.

Förberedelser för vinter banan på Södra är i full gång. Grabbarna har börjat klippa upp vintergreener, hamnar ni på dessa ber vi er att inte slå därifrån utan droppa ut bollen, givetvis utan plikt.

Arbetet med den nya övningsgreenen nere vid träningsområdet pågår och torsdag den 24:e okt kl 10:00 kommer bunkern att gjutas. Det betyder att framkomligheten är något begränsad vid denna tiden.

För oss som jobbar på klubben pågår förberedelser inför 2020 med budgetarbete och planering. Nya medlemmar som tecknar sig för 2020 kunde spela fritt från och med den 30:e september. Till idag är nettosiffran på nya medlemmar in +62. Efterfrågan på spelrätter är fortsatt hög. Önskar du byta medlemskap inför säsongen 2020 skall detta meddelas till kansliet senast den 10:e december 2019. Eventuella förändringar i medlems former och avgifter presenteras i årsmöteshandlingarna som kommer finnas tillgängliga på kansliet och hemsidan senast den 21:e nov. Årsmötet går av stapel den 28:e november. För oss är det viktigt att du som medlem kommer och är delaktig i de besluten som tas.

Som en del av er kanske läst så kommer det ske vissa förändringar gällande tidningen Svensk Golf. Då tidningen övergår till en prenumererad tidskrift 2020 har Borås Golfklubb inlett ett samarbete med Svensk Golf. På detta vis får alla Borås Golfklubbs medlemmar ett specialpris (239 kr för hela 2020) där även Borås Golfklubb får ett bidrag på 40 kr per tecknad prenumeration. Detta bidrag är tänkt till klubbens juniorverksamhet. Du tecknar din prenumeration av Svensk Golf via vår klubbunika länk nedan:

I helgen kommer båda vårens medlemsresor att skickas ut via mail till er medlemmar. Den första går till Turkiet i månadsskiftet mars-april, intresset för den resan har redan varit väldigt stort. Den andra resan är en bussresa i början av maj. Så håll utkik i mailkorgen under helgen 😊

Tack för att du tar dig tid att läsa.
Med önskan om en trevlig helg!

Ps. Glöm inte att gilla oss på Facebook och vårt instagramkonto boras_gk

Mvh Maria
Klubbchef Borås Golfklubb