Hej!
Just idag är det riktig höstkänsla på klubben. Det är några tappra golfare som tillsammans med bankillarna är ute i full regnutrustning vilket är härligt att se.
Efter förra årets torka tror jag att alla är väl införstådda med att regn är ett måste för oss. Dels för att gräset ska må bra men även för att fylla på våra reserver så vi inte går torrt om det blir regnfria perioder.
Mycket regn och fukt innebär dock att en del andra problem dyker upp. Ett av dem som vi jobbar med just nu är mossa på greenerna. Ni som spelat i veckan har kanske stött på någon av bankillarna som varit ute och sprutat greenerna. Det ser lite tråkigt ut när de sprayat men påverkar inte kvaliteten något nämnvärt.
För mycket fukt gör också att ytan blir kompakt och för att få ett friskt gräs och välmående greener kommer vi behöva lufta och dressa greenerna. Vi behöver få ner syre och tillföra nytt material så att rötterna blir starka och håller även nästa år. På måndag kommer detta göras på Norra banan och veckan efter på Södra banan. Mer info om detta och mycket mer kommer ni inom kort hitta på hemsidan under fliken banorna och banchefens information.

Från och med måndag den 30:e september får medlemmar som tecknar sig för 2020 spela fritt resterande del av 2019. Vi har valt att inte släppa det fritt tidigare med hänsyn till dig som är medlem idag. Givetvis välkomnar vi nya medlemmar till klubben men du som befintlig medlem är viktig för oss.
Fram till och med idag den 27:e september har vi en nettosiffra på +56 på nya medlemmar in i klubben.
Det är även stor efterfrågan på spelrätter. Just nu ligger det bara 5 spelrätter ute till försäljning på hemsidan. Vi har fått en del frågor om det är fullt sen. Svaret är nej. Finns det inga spelrätter till salu på hemsidan kan man köpa av klubben för 5 000 kr.
Önskar du byta medlemskap inför säsongen 2020 skall detta meddelas till kansliet senast den 10:e december 2019.

Lördagen den 12:e oktober kommer det vara medlemskväll i restaurangen på golfklubben. I samband med detta kommer det vara prisutdelning för samtliga KM-klasser, KM matchcuper samt eclectic. Magnus i restaurangen serverar buffé för 150 kr. För tredje året i rad avslutas kvällen med en annorlunda Quiz.
Du anmäler dig till medlemskvällen i kansliet.

Hösten är för många en tid för reflektion. Golf är en säsongsaktivitet så här blir det extra tydligt. Vi som jobbar här ser över säsongen som varit, vad vi gjort bra och vad vi skall förbättra till kommande år. Samma sak gäller för styrelse, kommittéer och ideella.
Det kommer också en hel del funderingar från medlemmar inom de flesta områden. Jag är alltid tacksam för alla förslag som kommer in, för mig visar det att vi har medlemmar som bryr sig. Förslag som inte genomförs har nödvändigtvis inget att göra med att det är dåliga förslag. Mitt ansvar, tillsammans med styrelsen, verksamheten och kommittéer är att se till klubbens och medlemmarnas bästa i alla lägen.
Det finns inga egna eller dolda agendor här. Har du frågor eller funderingar är du hjärtligt välkommen att knacka på hos mig. Jag tar mig gärna den tiden och svarar istället för att få höra konstiga rykten. Jag tror stenhårt på öppenhet och transparens.

Höstårsmötet kommer i år att hållas den 28:e november på Sagateatern i stan. På höstårsmötet presenteras planerna för kommande år gällande styrelse, verksamhet och kommittéer. Det tas beslut på eventuella motioner, eventuella förändringar i medlemskapsformer, eventuella förändringar i avgifter samt eventuella förändringar i styrelsen. För oss är det viktigt att du som medlem kommer och är delaktig i de besluten som tas.

Tack för att du tar dig tid att läsa.
Med önskan om en trevlig helg!

Ps. Glöm inte att gilla oss på Facebook och vårt instagramkonto boras_gk

Mvh Maria
Klubbchef Borås Golfklubb