Hej!

Många är tillbaka från semestrar, skolorna börjar och den härliga sensommaren är här. Jag tycker alla årstider har sin charm och visst har vi haft riktigt fina sommarmånader. Men det är ju inte mycket som slår en fin höstrunda i klart och skönt väder.
Banorna har återhämtat sig fint från förra årets torka och konditionen har varit väldigt bra. Både medlemsspel och gästspel har ökat under juni och juli och vi har till och med idag ett nettoresultat på +39 medlemmar in i klubben.
För den som är intresserad finns mer detaljer kring ekonomi och medlemmar i månadsrapporten som publiceras på hemsidan på tisdag.

Vi har fått en hel del frågor kring arbetet vi gjort på greenerna både på Norra och Södra banan. Vi har full förståelse för att det är roligare att spela på oarbetade greener. Anledningen till att vi skär och fyller på med sand är helt enkelt för att ha fina greener även under hösten och kommande säsong. För att garantera bra växtlighet behöver gammal materia avlägsnas och fyllas på med ny ”luftigare” materia för att möjliggöra att rötterna kan bli längre och starkare.

Medlemsundersökning Players1st
Den 28:e augusti kommer årets medlemsundersökning Players1st att gå ut till samtliga medlemmar i klubben. Undersökningen görs i samarbete med Svenska Golfförbundet och 350 klubbar deltar. Players 1st är ett utmärkt verktyg för klubbens ledning att ta reda på vad ni medlemmar har för syn på verksamhet och anläggning. Resultatet ligger till stor del som grund för klubbens arbete med att göra rätt prioriteringar och sätta upp mål för klubbens verksamhet och framtid. Ju fler svar, desto bättre underlag för rätt beslut. I undersökningen, som går ut via mejl, ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, ledning, träning och restaurang.

Ditt svar är viktigt
Då utvecklingen av klubben och vår verksamhet bygger på vad ni medlemmar vill är det viktigt att du som medlem svarar. Ju fler svar, desto bättre beslutsunderlag. Då undersökningen skickas från Players 1st, kan det fastna i SPAM-filter. Har du inte fått något mejl den 28 augusti, titta i din ”skräppost” och se om mejlet fastnat.

Det finns ett flertal områden på och kring banan vi förbättrat under året. Många av dessa områden har identifierats via enkäten Players1st. Vi har sagt det innan men det är värt att säga igen. Det är du som medlem som är Borås Golfklubb, utan dig ingen klubb. Vårt mål är att ha så många nöjda medlemmar som möjligt, så passa på att vara med att påverka klubbens framtid genom att ta dig 10 minuter och svara på enkäten.

2020 införs det nya världshandikappet. För att hamna så rätt det bara går vill vi att alla registrerar samtliga rundor, höjning, sänkning men även rundor inom buffertzonen. Hcp- och regelkommitténs arbete pågår året runt. De genomför den årliga revisionen men hanterar även fall där medlemmars hcp bör höjas eller sänkas. I fall där medlemmar höjs kan det bero på att man inte spelat på sitt hcp på många år. I fall där medlemmar sänks kan det uppdagats att medlemmar höjer sig på sällskapsronder men ofta sänker sig på tävlingsronder. Vi spelar golf för att det är roligt, hcp- och regelkommitténs arbete ser till att det även blir så rätt och rättvist som möjligt.

Glöm inte att gilla oss på Facebook och vårt nya instagramkonto boras_gk

Mvh Maria
Klubbchef Borås Golfklubb