Hej!
September är redan här och officiellt börjar hösten. Jag gillar verkligen alla årstider men just hösten är en av mina favoriter. En riktigt fin höstrunda med hög och frisk luft är svårslaget, så jag håller tummarna för att det blir mycket av den varan de kommande veckorna.

Vi fortsätter att välkomna nya medlemmar till klubben och fram till den 31/8 har vi ett nettoplus på 55 under 2019. Fantastiska siffror och jag vill tro att det är ett tecken på att det vi som klubb har att erbjuda är bra och lockande.

Jag vill passa på att tacka alla er som svarade på den omfattande medlemsundersökningen players1st. Det är vårt enskilt bästa verktyg att få veta vad du som medlem tycker. Den totala sammanställningen kommer presenteras på höstårsmötet.
Eftersom jag är nyfiken av naturen har jag redan kikat lite på resultatet. Det framkommer en hel del funderingar kring övningsområdet vid Pulsen, varför det inte hänt något samt vad som planeras framöver.
Vi fick under 2018 bidrag från Riksidrottsförbundet och Walter Kuusks stiftelse för just ombyggnad av övningsområdet. Som ni säkert sett är arbetet påbörjat med en bunker där grävmaskinen stått ett bra tag. Planen har hela tiden varit att arbetet skall vara klart till säsongen 2020. Grävmaskinen ägs av klubben så det är ingen kostnad för oss att ha den stående. När vi gjorde vår personalbudget för 2019 utgick vi delvis från arbetsmängden 2018. Skillnaden från 2018 till 2019 är mer växtlighet och minst dubbelt så mycket klippning vilket innebär att de extra timmar som funnits under året gått till skötsel av bana samt färdigställande av de tee´s vi påbörjat.
Så snart växtligheten minskar kommer arbetet med övningsområdet att dra igång. Samma sak gäller målområden på rangen, där vi tittar på alternativ för att göra det roligare att träna och få till bra områden att sikta på som även fungerar med våra robotar som plockar och klipper rangen.
Jag har förstått att många tror att arbetet med övningsområdet stått still pga brist på pengar, så är det alltså inte. Tvärtom så har vi haft och har ett stabilt ekonomiskt år. Vilket ni som är intresserade av kan läsa mer i månadsrapporten som finns på hemsidan.

På tal om rangen så är det väldigt roligt att trafiken ökar och det svingas mer. Det syns också på intäkterna för rangebollar. En stor bidragande faktor är gissningsvis våra nya fina rangebollar.
Det finns dock en nackdel med nya och bra bollar, de stannar inte på rangen. Vi hittar bollar på teknikbanan, övningsområdet för wedgar samt på Norra och Södra banan. Rangebollar hör hemma på rangen ingen annanstans.
Här behöver vi din hjälp som medlem. Ser ni någon som är på väg från rangen med rangebollar upplys dom vänligen om att de endast får användas på rangen. Vi hade i mitten av juli 30 000 nya bollar och nu drygt 2 månader senare är vi nere på ca 25 000 bollar. Det är riktigt tråkigt!

Under hösten kommer Leif vår banchef att starta upp sin veckoinfo på hemsidan. Där han mer i detalj förklarar vad vi gjort och vad vi kommer att göra på banorna. Men kanske främst med förklaring till varför vi väljer att göra vissa arbeten, vad vi använder för medel på banorna osv.
Vi har märkt att det finns ett stort intresse för den här typen av information och hoppas att detta skall bidra till ökad förståelse hos den enskilde golfaren.

Nu när det är blött i backen vill jag be alla att tänka en extra gång vilken väg vi väljer att gå eller åka bil när vi är på banan. På vissa ställen har det körts golfbilar över tee vilket resulterat i en leråker. Bankillarna sätter ut rep och skyltar för att hänvisa oss golfare beroende på hur underlaget är, snälla följ dessa. Kör inte vagnar/bilar på tee och foregreens tack. Det sparar banan och ger och alla en bättre upplevelse av vår golf.

Höstårsmötet kommer i år att hållas den 28:e november på Sagateatern i stan. På höstårsmötet presenteras planerna för kommande år gällande styrelse, verksamhet och kommittéer. Det tas beslut på eventuella motioner, eventuella förändringar i medlemskapsformer, eventuella förändringar i avgifter samt eventuella förändringar i styrelsen. Det viktigt att du som medlem kommer och är delaktig i de besluten som tas.

Tack för att du tar dig tid att läsa.
Med önskan om en trevlig helg!

Ps. Glöm inte att gilla oss på Facebook och vårt instagramkonto boras_gk

Mvh Maria
Klubbchef Borås Golfklubb