Onsdagstouren 2017

Onsdagstourens final den 17 september 2016.

Tävlingsbestämmelser Onsdagstouren Coffee House

Tävlingen är öppen för herrar som fyller 18 under innevarande år. Spelas i två klasser: A-klass Hcp -14,9, B-klass Hcp 15.0 -

Greenfeemedlemmar och gäster betalar tävlingsgreenfee + startavgift 50:-.
Startavgift övriga: 50:- per gång.

Av detta går 10:- till specialpriser som Coffee House delar ut i finalspelet och under ett antal onsdagar.

H75 + meddelar vid anmälan om de vill spela från röd tee. Kan inte tävla om scratchpriset.

Som tidigare gäller: 3 resultat/bana (NB/SB) för att få spela FINALEN och att ett lägre resultat alltid ersätter ett högre på respektive bana vid fortsatt spel.
Finalrundans resultat läggs till tidigare sammanlagda resultat och utgör nettoprislistan.

Priser.

80 % av resterade 40:- delas ut till de främsta i de båda klasserna i form av presentkort, som kan lösas i Shopen eller i Restaurangen. Antal priser i varje klass beror på antalet startande.
Vid höstavslutningen delas överskottet av startavgifterna ut som priser.

Scratchpris.

Delas ut till lägsta score i A-klassen varje vecka. Sammanställning av prislistor för scratch i A-klassen, nettoresultat i A- och B- klasserna och resultat sammanlagt samt birdieligan, redovisas.
Resultaten från varje omgång redovisas under "Onsdagstouren".

Birdieliga.

En krona av startavgiften läggs i Birdieligans pott, som delas ut vid höstavslutningen. Eagle räknas som två birdies och Albatross som tre. De 5 som har flest birdies vid höstavslutningen, har kvalificerat sig för och deltar i finalspelet, erhåller priser.

HIO-pott.

En krona av startavgiften läggs i en HIO-pott, som utlöses när någon gör HIO.
De pengar som finns kvar vid höstavslutningen tillfaller birdieligans pristagare.

Special.

Specialtävlingar kan förekomma vissa onsdagar. T.ex. minst antal puttar, flest bortslagna bollar m. m.
Meddelas före start vid varje tillfälle.

Bryta tävling.

Spelare som bryter tävlingen, skall lämna in scorekortet till receptionen med angivande av anledning till att tävlingen inte fullföljts. Är receptionen vid tillfället stängd, noteras anledningen på scorekortet.

Bruten tävling utan orsak.

Spelare som bryter en tävling utan godtagbart skäl, avstängs jämlikt § 13 i Spel- och Tävlingshandboken, från deltagande i klubbens tävlingar under nästkommande två veckor.

Inte inlämnat scorekort.

Räknas som bruten tävling utan orsak. Se föregående.
Gäster rapporteras till hemmaklubb.