Matchcuper

Inbjudan till 2017 års matchcuper.

Alla medlemmar i Borås GK med officiellt handicap (upp till 36,0) har möjlighet att anmäla sig till en eller flera klasser.  I juniorklassen (singel med handicap) gäller även för medlemmar med/upp till klubbhandicap 54.

Matchcuperna geenomförs i följande klasser, om tillräckligt många anmäler sig;

* Matchcup singel med hcp över 18 hål (minst 16 spelare anmälda).

* Matchcup singel med handicap för juniorer (även juniorer med klubbhandicap är välkomna). Juniorer spelar i en gemensam klass - både flickor och pojkar (minst 16 anmälda).

* Matchcup Fyrboll Bästboll (4BB) med handicap över 18 hål (minst 8 lag anmälda).

* Klubbmästerskap Damer över 18 hål, utan handicap (minst 8 anmälda).

* Klubbmästerskap Herrar över 18 hål, utan handicap (minst 8 anmälda).

För att anmäla dig: Singel   4BB   KM Match   Juniorcup

Utöver ovanstående klasser spelar även Seniorerna (Opal) en matchcup singel med handicap (över 18 hål).

Anmälan:

Ska vara gjord senast onsdagen den 10 maj 2017 (kl. 15:00). OBS ändrad dag för sista anmälan.

Avgift:

Det kostar 50 kr per person och klass (men endast 50 kr per lag i 4BB).  Juniorer betalar endast 30 kr per person (i Juniorklassen).

Avgiften ska vara betald senast den 10/5 till kanslitet.  Om en (eller flera) klasser utgår ("p.g.a. för få anmälda") återfås erlagda avgifter.

Lottning och spelschema:

Kommer att ske efter att anmälningstiden gått ut (efter den 10/5) och spelschema kommer att finnas uppsatt ute på klubben och publicerad på hemsidan senast den 14/5 2017.

Några ”kom ihåg”:

a) Betala din anmälningsavgift i tid.

b) Kom ihåg att det är bådas (båda lagens i 4BB) skyldighet att kontakta varandra och hitta en dag/tid (och bana) för att spela matcherna, i tid.  Ansvarig är dock den spelare/det lag som står ”överst” på spelschemat.  Matcherna ska vara spelade senast sista dagen som är angiven i spelprogrammet.  Var vänliga och försök att hitta gemensamma tider tidigare, tack.  Kan ni inte hitta en gemensam dag/tid då får en spelare/ett lag (4BB) lämna WO eller så kommer lottning att ske någon dag efter att matchens skulle varit spelad.  Räkna inte med ”dispans”, främst för det påverkar tiden för nästa omgång negativt.

c) När det gäller val av tee och erhållna slag gäller följande:

För alla gäller att om det inte finns tee markeringar utsatta (t.ex. om tee 62 markeringarna inte är utsatta och det är den tee du/ni valt), då väljer ni tee i anslutning till avståndsplattorna (på tee).

1. I Matchcup Singel med Hcp, välj valfri tee (och därmed erhållna slag). Jämför och kontrollera vem som får/erhåller x antal slag. Dessa ”fås/ges” på de hål med motsvarande svårighetsgrad/hcp.

  o Ett exempel spelare A får 14 slag (med slope från vald tee), spelare B får 24 slag från vald tee. Spelare B får då 10 slag – dessa slag erhålls då med ett slag per hål - på de 10 svåraste hålen.

2. I Matchcup 4BB med Hcp, väljer varje spelare valfri tee och erhåller därmed slag (enligt ”slopen”), dra sedan av 10% (som rundas av) och det är det antal slag spelaren får. I 4BB gäller lägst netto (för minst en av lagets spelare) på ett hål för att laget ska vinna hålet.

3. I KM Match spelar vi utan hcp (s.k. "Open").  Spela från samma tee, som ni kommer överens om.  Kan ni inte komma överens gäller följande:

* Damer spelat då från tee 45 (norra) eller röd tee på södra.  Finalen ska dock spelas från tee 53 på norra.

* Herrar spelar från tee 57 (norra) eller gul tee (södra). Finalen ska dock spelas från tee 62 (på norra banan).

Har ”du” några frågor - ta då gärna kontakt med mig.  Du når mig via e-post: lars.aslund@hotmail.com

Ett tips:

Prisutdelning äger rum lördagen den 7/10 - då klubben planerar för en medlemskväll, som dessutom är det avslutning på årets Ecelctic samma dag.  Var gärna med på Eceletic också...

Ha nu en bra vår, sommar och höst - och kom ihåg att ha kul.

Match är roligt att spela ...

Lars Åslund/Tävlingsledare.

Spelschema och resultat kommer att publiceras här.

Spelschema publiceras senast den 14/5 (OBS nytt datum).

Resultaten kommer att uppdateras efterhand.