Maria bloggar

Här kommer jag att skriva om aktuella ämnen och händelser på klubben samt områden som är aktuella. Bloggandet kommer inte ta bort infobreven jag skickar ut via mail, dock kommer frekvensen på info via mailen att minska. Karaktären på innehållet kommer garanterat att variera över säsongen och spegla upplevelser / händelser sett med mina ögon.  Vill du läsa "hård" fakta finns det i månadsrapporterna som publiceras efter varje styrelsemöte. / Maria

19/12 - 2017

Julen är snart här och jag skall alldeles strax checka ut från jobbet och gå på ledighet. Det har varit ett fantastiskt år på klubben men oj vad jag ser fram mot sovmorgon, mysbyxor, underställ, böcker, snö och brasa.
Även 2017 har varit ett intensivt år, vi fortsätter vår resa med att utveckla klubben och även i år ökar vi vårt nettoantal med medlemmar in. Golfen är på uppsving och det gäller att hänga med i utvecklingen på alla plan.
För min egen del är det mycket som fallit på plats under året, strukturer börjar sättas och i och med det har arbetsbelastningen blivit mer hanterbar. Det finns så mycket vi vill göra, allt helst igår men vi är inte mer än människor och det är bara att inse att vi inte fungerar om vi är överallt hela tiden. Det är lätt att vara klok i teorin men inte alltid i praktien när man jobbar i ett serviceyrke.
Jag har även fått många fina och uppmuntrande mail och kommentarer från medlemmar under året och det värmer mer än ni någonsin kan ana. Det gör det även enklare att fortsätta utveckligen av oss och klubben.

Jag vill tacka personal, styrelse, ideella och härliga medlemmar för ett väldigt fint 2017 och passa på att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år.
Vi ses igen till våren, pigga och utvilade :)

// Maria

13/12 - 2017

Hej!
Mitt första blogginlägg på den här sidan och det känns spännande.
Vad är tanken med just min blogg och varför gör jag det här?
Jag har under mina snart 5 år på Borås Golfklubb skrivit infobrev och skickat via mail. Ibland har jag så mycket jag vill berätta och belysa att mailen blir alldeles för långa vilket kan resultera i att man inte orkar läsa något av det.
Så jag tänker mig att hålla infobreven kortare och på den här sidan skriva om mindre men för den delen inte oviktiga ämnen.
Jag älskar att skriva och hoppas att du som läsare kommer uppskatta detta sätt att kommunicera.

I jul och snötider är det många som inte ägnar golfen en enda tanke och jag får ofta frågan vad vi gör på klubben under vintern?
För oss som jobbar med golf är det så mycket mer än bara golfspelet. Vintertid görs alla förberedelser inför kommande säsong, det handlar om ändringar i medlemsformer, fakturor som skall göras, kontakter med företag, utbildningar, personalplanering och mycket mycket mer.
Så även om det inte är grönt och spelbart ute så händer det mycket ändå.

Jag har tidigare informerat om att Borås golfklubb är en av 48 klubbar i Sverige som är med i SGF´s projekt vision 50/50.
Jag tror och hoppas att alla klubbar som företag ser det som en självklarhet att jobba med jämnställdhet. Jobbar man inte med det så är man inte med i matchen helt enkelt.
Jämnställdhet för mig är så mycket mer än manligt och kvinnligt utan innefattar även ålder, etnisk härkomst samt jämnställdhet även inom könsgrupperingar.
Som ni hör är det ett oerhört stort område.
I jobbet tillsammans med övriga 50/50-klubbar och vår klubbrådgivare Per Svensson från SGF har vi under året spanat på vår klubb utifrån ett genusperspektiv. Dvs vad gör vi för herrar som vi inte gör för damer och vice versa. Vad har vi för områden vi behöver förbättra för att få fler kvinnor att stanna i klubben och golfen?
Vi har spanat och lusläst enkätsvaren och nu gått in i rond 2 som innebär att vi skall identifiera problem som vi sen skall sätta mål på.

Det är svårt att sammanfatta 8 månaders arbete på några få rader men vi har kommit fram till att vi inte är perfekta och att det finns flertalet områden att jobba på. Framförallt mjuka områden som är svårare att ta på. Dvs beteenden och attityder.
Av de som svarat på enkäterna framgår att ca 15% är tveksamma till att vara medlemmar som 2 år och den största orsaken till det är att man inte känner sig inkluderad i klubben. Då tänker jag att så svårt kan det väl inte vara att få nya som "gamla" medlemmar att känna sig inkluderade och välkomna? Om man vill förstås för det är ju frivilligt.

Vad kan jag som medlemmen Maria bidra med till att fler skall känna sig välkomna?
Jag kan absolut vara trevlig och hälsa på alla.
Jag kan även låta bli att bli sur om någon annan bokar in sig i min boll.
Jag avbokar mig inte från en tävling för att det blev "fel" lottning.
Jag säger inte till någon annan att de inte får vara med i gruppen för att de är för bra/ för dåliga eller vad det kan vara.
Jag tänker att även jag har varit ny golfare och ny i en klubb och har inte koll på allt.
Jag ser till att vara hjälpsam när jag har chansen osv osv.
Listan kan göras oerhört lång utifrån de svar jag läst i enkäten.

Kan vi alla tänka och agera utifrån ovanstående så har vi kommit långt, oerhört lång!

Börja med ett hej och fråga om du kan hjälpa till om någon ser frågande ut.

// Maria