Maria bloggar

Här kommer jag att skriva om aktuella ämnen och händelser på klubben samt områden som är aktuella. Bloggandet kommer inte ta bort infobreven jag skickar ut via mail, dock kommer frekvensen på info via mailen att minska. Karaktären på innehållet kommer garanterat att variera över säsongen och spegla upplevelser / händelser sett med mina ögon.  Vill du läsa "hård" fakta finns det i månadsrapporterna som publiceras efter varje styrelsemöte. / Maria

17/4-2018

Nu är det vår på riktigt och vad fort det gick. 
Bara på några dagar gick vi från vinter till fågelkvitter och grönska. 
Som vanligt när säsongen är på väg att starta så blir det full aktivitet på klubben och framförallt på rangen. Varje dag när jag åker hem från jobbet är det så gott som fullt på alla mattor och det märks att det är många som är laddade inför säsongen.
Jag har sen förra säsongen gått och blivit med hund. Han heter Morris, är 8 månader och hänger på klubben så gott som varje dag. För mig som är pälsdjursallergiker är det underbart att få uppleva allt vad hundlivet innebär (han är allergivänlig). 
Nu skall jag inte skriva om min hund men däremot så har jag blivit mer uppmärksam eftersom han mer än gärna tuggar i sig allt han kan hitta i naturen. Vi går en hel del runt anläggningen, parkeringar, rangen och ute på banorna. Flertalet gånger har jag fått dra ut föremål så som tuggummi, snuspåsar och platsföremål av olika typer. Har även räddat honom från ölburkar och små spritflaskor och galet mycket hundbajs. 
Jag skriver inte det här för att det är synd om mig eller min hund. Jag skriver det för jag förstår inte. Varför inte slänga sopor där de här hemma, eller plocka upp efter sin hund. 

Det ser rent ut sagt för tråkigt ut med allt skräp när allt annat runt omkring är så vackert. 
Så snälla hjälp oss själva genom att ta vara på skräpet.

Tack!

 

28/2/ - 2018

Hej i vintervädret! 
Jösses vad golfsäsongen just nu känns avlägsen och jag undrar om det tjocka lager is som ligger på uppfarten till klubben någonsin kommer att försvinna? 
Svaret på den frågan är med största sannolikhet ja och som vanligt så kommer våren komma fortare än vi anar. 
Trots ett vitt lanskap istället för ett grönt så är det en intensiv period på klubben. Det kan vara svårt att tro men hela året är faktiskt intensivt men på väldigt olika sätt. Just nu är vi inne i årsmötestider, kommittéerna håller på att sätta våren och sommarens aktiviteter, vi passar på att utbilda oss och vara beredda när banorna öppnar. 

Den 1/3 har jag varit på Borås Golfklubb i 5 år!
För mig är det någon form av rekord på samma tjänst (bortsett från när jag ägnade mig åt att bara spela golf). Det har varit 5 oerhört varierande år. Mitt första år, 2013, gjorde vi förändringar i organisationen samt startade arbetet med konverteringen från medlemslån till spelrätter samt ansökte om bidrag från Arvsfonden för att tillgänglighetsanpassa anläggningen. Snacka om rivstart.
Åren efter har även de varit intensiva som det ofta är när man är ny i sin roll. Bitarna faller på plats mer och mer och det sista året har vi hittat en struktur mellan verksamhet och förening som känns riktigt bra. Det finns många områden kvar att jobba med och viljan att hela tiden vilja bli bättre och utvecklas är stark. 
Jag slogs senast igår av vilken drivkraft det finns hos många medlemmar. Jag tänker på alla som sitter i kommittéer och idella som ställer upp vid evenemang och aktiviteter eller ställer upp som ledare m.m. Utan er hade vi inte varit där vi är idag och hade inte heller haft möjlighet att nå dit vi vill. Så tusen tack till alla som gör vår förening bättre :)

 

19/12 - 2017

Julen är snart här och jag skall alldeles strax checka ut från jobbet och gå på ledighet. Det har varit ett fantastiskt år på klubben men oj vad jag ser fram mot sovmorgon, mysbyxor, underställ, böcker, snö och brasa.
Även 2017 har varit ett intensivt år, vi fortsätter vår resa med att utveckla klubben och även i år ökar vi vårt nettoantal med medlemmar in. Golfen är på uppsving och det gäller att hänga med i utvecklingen på alla plan.
För min egen del är det mycket som fallit på plats under året, strukturer börjar sättas och i och med det har arbetsbelastningen blivit mer hanterbar. Det finns så mycket vi vill göra, allt helst igår men vi är inte mer än människor och det är bara att inse att vi inte fungerar om vi är överallt hela tiden. Det är lätt att vara klok i teorin men inte alltid i praktien när man jobbar i ett serviceyrke.
Jag har även fått många fina och uppmuntrande mail och kommentarer från medlemmar under året och det värmer mer än ni någonsin kan ana. Det gör det även enklare att fortsätta utveckligen av oss och klubben.

Jag vill tacka personal, styrelse, ideella och härliga medlemmar för ett väldigt fint 2017 och passa på att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år.
Vi ses igen till våren, pigga och utvilade :)

// Maria

13/12 - 2017

Hej!
Mitt första blogginlägg på den här sidan och det känns spännande.
Vad är tanken med just min blogg och varför gör jag det här?
Jag har under mina snart 5 år på Borås Golfklubb skrivit infobrev och skickat via mail. Ibland har jag så mycket jag vill berätta och belysa att mailen blir alldeles för långa vilket kan resultera i att man inte orkar läsa något av det. 
Så jag tänker mig att hålla infobreven kortare och på den här sidan skriva om mindre men för den delen inte oviktiga ämnen.
Jag älskar att skriva och hoppas att du som läsare kommer uppskatta detta sätt att kommunicera. 

I jul och snötider är det många som inte ägnar golfen en enda tanke och jag får ofta frågan vad vi gör på klubben under vintern? 
För oss som jobbar med golf är det så mycket mer än bara golfspelet. Vintertid görs alla förberedelser inför kommande säsong, det handlar om ändringar i medlemsformer, fakturor som skall göras, kontakter med företag, utbildningar, personalplanering och mycket mycket mer. 
Så även om det inte är grönt och spelbart ute så händer det mycket ändå.

Jag har tidigare informerat om att Borås golfklubb är en av 48 klubbar i Sverige som är med i SGF´s projekt vision 50/50.
Jag tror och hoppas att alla klubbar som företag ser det som en självklarhet att jobba med jämnställdhet. Jobbar man inte med det så är man inte med i matchen helt enkelt.
Jämnställdhet för mig är så mycket mer än manligt och kvinnligt utan innefattar även ålder, etnisk härkomst samt jämnställdhet även inom könsgrupperingar.
Som ni hör är det ett oerhört stort område.
I jobbet tillsammans med övriga 50/50-klubbar och vår klubbrådgivare Per Svensson från SGF har vi under året spanat på vår klubb utifrån ett genusperspektiv. Dvs vad gör vi för herrar som vi inte gör för damer och vice versa. Vad har vi för områden vi behöver förbättra för att få fler kvinnor att stanna i klubben och golfen?
Vi har spanat och lusläst enkätsvaren och nu gått in i rond 2 som innebär att vi skall identifiera problem som vi sen skall sätta mål på.

Det är svårt att sammanfatta 8 månaders arbete på några få rader men vi har kommit fram till att vi inte är perfekta och att det finns flertalet områden att jobba på. Framförallt mjuka områden som är svårare att ta på. Dvs beteenden och attityder. 
Av de som svarat på enkäterna framgår att ca 15% är tveksamma till att vara medlemmar som 2 år och den största orsaken till det är att man inte känner sig inkluderad i klubben. Då tänker jag att så svårt kan det väl inte vara att få nya som "gamla" medlemmar att känna sig inkluderade och välkomna? Om man vill förstås för det är ju frivilligt. 

Vad kan jag som medlemmen Maria bidra med till att fler skall känna sig välkomna? 
Jag kan absolut vara trevlig och hälsa på alla.
Jag kan även låta bli att bli sur om någon annan bokar in sig i min boll.
Jag avbokar mig inte från en tävling för att det blev "fel" lottning.
Jag säger inte till någon annan att de inte får vara med i gruppen för att de är för bra/ för dåliga eller vad det kan vara.
Jag tänker att även jag har varit ny golfare och ny i en klubb och har inte koll på allt.
Jag ser till att vara hjälpsam när jag har chansen osv osv.
Listan kan göras oerhört lång utifrån de svar jag läst i enkäten.

Kan vi alla tänka och agera utifrån ovanstående så har vi kommit långt, oerhört lång!

Börja med ett hej och fråga om du kan hjälpa till om någon ser frågande ut.

// Maria